Un patron român din Regatul Unit REFUZĂ SĂ ANGAJEZE BRITANICI: Englezii EVITĂ orele suplimentare, românii muncesc DIN GREU pentru a trimite banii acasă

Un patron român din Regatul Unit REFUZĂ SĂ ANGAJEZE BRITANICI: Englezii EVITĂ orele suplimentare, românii muncesc DIN GREU pentru a trimite banii acasă
Foto: ziarulromanesc.ro

Un patiser român din Marea Britanie afirmă că preferă angajații români în locul britanicilor, despre care spune că nu muncesc la fel de mult precum compatrioţii săi.

Fiecare dintre cei 16 angajaţi ai lui Ovidiu Şarpe de la „Pastisserie Romana” din Burnt Oak, suburbie aflată în nord-vestul Londrei, provine din România, relatează publicaţia Kentwood Post, citată de Agerpres.

Patronul, care a fugit din România în 1979, spune că britanicii inventează scuze pentru a evita orele suplimentare şi că nu au nici aptitudinile, nici hotărârea celor veniţi din ţara sa natală.
„Sunt disperaţi să muncească. Sar imediat la oportunitatea de a munci. Dacă apar două ore suplimentare, se oferă. Un englez ar putea spune în schimb ‘da, dar nu duminica asta, cealaltă'”, şi-a apărat bărbatul decizia de a angaja numai români.

„Ei muncesc din greu pentru a trimite banii peste hotare. De aceea vin aici. Muncesc din greu pentru a trimite banii acasă. De asemenea, este mai uşor pentru ei să comunice unul cu altul”, a mai spus Ovidiu Şarpe.

El susţine că nu-şi permite să-i pregătească de la zero pe britanici. „Dacă iau un patiser englez trebuie să fac un curs intensiv, probabil de una sau două luni. Nu am timp să-i pregătesc”, a precizat bărbatul.

(Foto: ziarulromanesc.ro)

Patronul pretinde că îşi tratează concetăţenii mai bine decât în România şi că se vede cu ochiul liber că sunt mulţumiţi.

Ovidiu Şarpe a venit în Marea Britanie ca refugiat politic care fugea de regimul comunist al dictatorului Nicolae Ceauşescu, dar spune că a votat pentru Brexit deoarece acolo unde trăieşte el britanicii au devenit o minoritate.

Burnt Oak este cunoscut sub numele de „Little Romania” datorită comunităţii imense de români, iar localnicii au ajuns să-i spună „Bontoc”, după modul în care numele este pronunţat de români.
Românii i-au depăşit pe irlandezi şi au devenit a doua cea mai mare comunitate non-britanică din Marea Britanie după polonezi.

„Sunt mai mulţi români decât britanici aici. Este vina guvernului britanic pentru că a spus ‘bună ziua, veniţi’. Frontiera este mult prea deschisă”, mai consideră Ovidiu Şarpe.
Totuşi, afirmă el, „sper că guvernul înţelege că Marea Britanie are nevoie de români”.