Pelosi a promis sprijin pentru „denuclearizarea” Coreei de Nord, plănuiește să viziteze granița cu Coreea de Sud

Pelosi a promis sprijin pentru denuclearizarea Coreei de Nord, plănuiește să viziteze granița cu Coreea de Sud
Nancy Pelosi a devenit primul președinte al Camerei Reprezentanților care merge în Taiwan după anul 1997. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Michael Brochstein

O declarație comună a fost emisă după ce Pelosi s-a întâlnit la Seul cu președintele Adunării Naționale a Coreei de Sud, Kim Jin-pyo, în timpul căreia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la evoluția amenințărilor nucleare și cu rachete ale Coreei de Nord, potrivit Reuters.

După vizita din Taiwan care a provocat cele mai puternice exerciții militare ale Chinei, Pelosi merge la granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Pelosi a ajuns în Coreea de Sud miercuri, după o scurtă oprire în Taiwan, și s-a întâlnit cu oficiali ai ambasadei SUA la Seul, joi dimineața.

Tot în cursul zilei de joi, Pelosi intenționează să viziteze Zona de Securitate Comună din apropierea graniței intercoreene puternic fortificate, patrulată împreună de Comandamentul ONU condus de americani și Coreea de Nord, a declarat un oficial sud-coreean.

Ea ar fi oficialul american la cel mai înalt nivel care vizitează zona după fostul președinte Donald Trump, care s-a întâlnit acolo cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe