Peste 100 de morţi în vestul Libiei în ultimele două zile

Peste 100 de morţi în vestul Libiei în ultimele două zile
Peste 100 de persoane au fost ucise, în ultimele două zile, la Yefren şi Nalut, două oraşe la sud-vest de Tripoli, de către forţele loiale lui Muammar Gaddafi, spun locuitorii, anunţă Sky News. „Batalioanele...

Peste 100 de persoane au fost ucise, în ultimele două zile, la Yefren şi Nalut, două oraşe la sud-vest de Tripoli, de către forţele loiale lui Muammar Gaddafi, spun locuitorii, anunţă Sky News.

„Batalioanele lui Gaddafi bombardează în continuare regiunea, în special oraşele Yefren şi Nalut, cu rachete”, a declarat un localnic din Yefren, sub protecţia anonimatului, adăugând că110 civili şi rebeli au fost ucişi, în două zile.

Un locuitor din Nalut, localitate situată în apropiere de graniţa cu Tunisia, a acuzat forţele lui Gaddafi că erau „pe cale să comită un masacru” în acea regiune muntoasă.

„Lansează constant rachete de tip Grad asupra locuinţelor, spitalelor. Mai multe familii au fugit către Tunisia”, a adăugat el.

În plus, 1.000 de persoane au fost ucise şi alte 3.000 au fost rănite în oraşul Misrata, al treilea oraş ca mărime din Libia, în şase săptămâni, de când a izbucnit conflictul dintre forţele lui Gaddafi şi rebeli.

Situaţie disperată în Libia

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)