Un cutremur de 6,1 grade a omorât cel puțin 280 de persoane în Afganistan

Un cutremur de 6,1 grade a omorât cel puțin 280 de persoane în Afganistan
Peste 130 de morți după un cutremur cu magnitudinea 6,1 care a lovit Afganistanul și Pakistanul, sursă foto: captură YT

UPDATE, 22 iunie, ora 10.25: Cutremurul cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter a omorât cel puțin 280 de persoane în Afganistan, miercuri dimineață, spun oficialii, care au precizat că au fost rănite alte câteva sute de persoane și că bilanțul deceselor ar putea să crească în continuare, având în vedere că informațiile vin greu din satele izolate aflate în zonele montane, transmite Reuters.

Știrea inițială: Cutremurul a afectat părți din estul Afganistanului și Pakistanului în primele ore ale zilei de miercuri, potrivit US Geological Survey și cel puțin 130 de oameni și-au pierdut viața. Bilanțul victimelor este posibil să crească, potrivit presei.

Bilanțul victimelor din Afganistan și Pakistan crește

Cutremurul s-a produs la aproximativ 44 km de orașul Khost din sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 km. El a fost resimțit pe o rază de aproximativ 500 km de aproximativ 119 milioane de persoane din Pakistan, Afganistan și India, a precizat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) într-o postare pe rețelele sociale.

S-a simțit în capitala Afganistanului, Kabul, precum și în capitala Pakistanului, Islamabad, potrivit relatărilor martorilor postate pe site-ul EMSC și de utilizatorii Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe