Polemică în California: Barack Obama este comparat cu un cimpanzeu

Polemică în California: Barack Obama este comparat cu un cimpanzeu
Un oficial republican și-a cerut scuze după ce a trimis un e-mail în care apărea un montaj fotografic cu figura președintelui american Barack Obama suprapusă peste fotografia unui pui de cimpanzeu, relatează CNN....

Un oficial republican și-a cerut scuze după ce a trimis un e-mail în care apărea un montaj fotografic cu figura președintelui american Barack Obama suprapusă peste fotografia unui pui de cimpanzeu, relatează CNN.

„Către cetățenii americani și către toți cei care au văzut e-mail-ul și care au fost ofensați de gestul meu, îmi cer iertare cu această ocazie pentru comportamentul incorect”, a declarat Marilyn Davenport, citată de sursa precizată.

Poza trimisă de Marilyn Davenport arată un portret familial de cimpanzei cu un pui pe a cărei față este suprapusă figura lui Barack Obama și conține următoarea legendă „Acum înțelegem de ce nu există un certificat de naștere”. Legenda face referire la mișcarea republicană care pune la îndoială nașterea președintelui Obama în Statele Unite.

Foto: cnn.com

Davenport a mai declarat că nu va mai repeta gluma și că nu este rasistă, așa cum mulți o numesc.

Președintele Organizației pentru Apărarea Drepturilor Civile ale Afroamericanilor (NAACP), Alice Huffman, a criticat vehement fotografia și a cerut demisia lui Marilyn Danveport.

„Reprezentarea președintelui în Statele Unite altfel decât ca o ființă umană nu poate fi considerată decât rasistă”, a declarat Huffman, citată de CNN.

De asemenea, președintele comitetului republican din comitetul Orange, Scott Baugh, a condamnat mesajul colegei sale. Însă el a anunțat că legea californiană îi interzice să o demită din funcție pe Davenport.