Polonia: Şase mineri prinşi în subteran, în urma unei explozii

Polonia: Şase mineri prinşi în subteran, în urma unei explozii
În urma unui incendiu, care a izbucnit joi seară în mina de cărbune Krupiknski, Polonia, șase persoane, patru mineri și doi salvatori au rămas blocate în subteran, vineri dimineață, relatează Reuters....

În urma unui incendiu, care a izbucnit joi seară în mina de cărbune Krupiknski, Polonia, șase persoane, patru mineri și doi salvatori au rămas blocate în subteran, vineri dimineață, relatează Reuters.

„Acțiunea de salvare este, în continuare, în curs. Încercăm să ajungem la toți oamenii blocați sub pământ”, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei miniere JSW, Agnieszka Barzycka.

Salvatorii știu locul unde se află patru mineri, dar, întrucât acțiunea de salvare se desfășoară în condiții dificile, aceștia au rămas fără contac cu doi dintre colegi.

Echipele de salvare lucrează la o temperatură de circa 45 de grade Celsius, iar fumul este des.

Potrivit sursei menționate, 32 de mineri se aflau în mină în momentul accidentului. Patrusprezece dintre ei au fost răniți, dintre care opt au fost spitalizați cu arsuri și se află sub tratament medical. Alți 18 au reuști să iasă la suprafață prin mijloace proprii.