Polonia va cumpăra 116 tancuri americane Abrams la mâna a doua, pe lângă cele 250 care au fost deja comandate

Polonia va cumpăra 116 tancuri americane Abrams la mâna a doua, pe lângă cele 250 care au fost deja comandate
Sursa foto: Pixabay

Ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak a anunțat, vineri, că Polonia va cumpăra din SUA 116 tancuri Abrams la mâna a doua. Noua  achiziţie urmează să fie suplimentară celei de 250 de tancuri noi de acelaşi tip anunţată în luna aprilie, conform Reuters.

Polonia a promis că-şi va mări bugetul apărării la 3% din PIB şi îşi va extinde forţele armate pentru a împiedica un posibil atac din partea Rusiei, potrivit Digi24.ro.

Polonia va cumpăra 116 tancuri americane Abrams la mâna a doua

„Am convenit cu SUA un contract privind achiziţia în condiţii preferenţiale a 116 tancuri Abrams la mâna a doua”, a specificat ministrul din Polonia la postul public TVP Info,  însă nu a dat detalii  în legătură cu  termenii financiari în acest sens.

 Polonia a sprijinit  Ucraina cu ajutor de materiale militare în valoare de circa 1,8 miliarde de euro până în luna iunie.  În acest context, Guvernul țării a afirmat că Polonia este cel de-al doilea cel mai mare donator de ajutor militar pentru Ucraina, după SUA.

în plus, Guvernul Varșoviei a promis că va crește sprijinul său militar pentru Ucraina, iar printre echipamentele deja livrate se numără aproximativ  200 de tancuri T-72 de producţie rusească. Pe lângă acestea se numără și  18 tunuri autopropulsate poloneze Krab.

Polonia a comandat 250 de tancuri de luptă americane Abrams

Ministrul Apărării al Poloniei a semnat în luna aprilie contractul pentru achiziţionarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams, în versiunea lor modernizată.

De asemenea, Guvernul din Polonia va plăti  o sumă totală de 4,74 de miliarde de dolari (4,32 de miliarde de euro), conform anunţurilor făcute anul trecut, informează AFP.

Mai exact, este vorba de 250 de tancuri Abrams în versiunea M1A2 SEPv3, fabricate de grupul american General Dynamics, de 26 de tancuri de depanare Hercules M882 şi de 17 poduri de asalt M1110.

Conform ministrului din Polonia, tancurile, dintre care primele 28 de exemplare vor fi livrate Poloniei anul acesta, vor fi desfăşurate la est de fluviul Vistula, pentru a „descuraja agresorul potenţial”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video
19:00 - Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe
18:35 - Pele a fost transportat la spital! Care ar fi starea fostului mare fotbalist și ce a spus fiica sa
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului