Polonia va oferi 15 tancuri „Leopard” Ucrainei / Andrzej Duda: „Vrem să fie o coaliție internațională”

Polonia va oferi 15 tancuri „Leopard” Ucrainei / Andrzej Duda: „Vrem să fie o coaliție internațională”

Ucraina ar urma să primească 15 tancuri „Leopard” din partea Poloniei. Anunțul a fost făcut chiar de președintele polonez, Andrzej Duda. Președintele a menționat că va face acest lucru doar alături de aliații săi.

În prezent, armata poloneză are aproape 250 de tancuri „Leopard 2” germane cu diferite modificări, potrivit datelor din surse deschise.

Ucraina va primi 15 tancuri „Leopard” din partea Poloniei

„O companie de tancuri Leopard va fi transferată ca parte a acțiunilor coaliției [aliaților Ucrainei]. Ne dorim să fie o coaliție internațională”, a declarat Andrzej Duda, miercuri, la Lvov, după întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele Poloniei a menționat că o companie de tancuri din Polonia, alături de Leoperzi și alte tancuri din alte țări vor fi predate Ucrainei foarte curând. Până în prezent, Ucraina nu a primit niciun tanc de fabricație occidentală, potrivit BBC.

„Ne așteptăm la o decizie comună. [Doar] un stat cu Leoparzi nu ne va putea ajuta, pentru că luptăm cu mii de tancuri rusești […] Nu vreau să numesc în mod specific statele, dar ne așteptăm astăzi la un altul. semnal pozitiv din partea unui alt stat cu privire la livrările de tancuri moderne în stil occidental către noi”, a spus Zelenski.

„Mi se pare că partenerii noștri ar trebui în primul rând să le pară rău pentru poporul nostru, pentru că aceasta este o comoară și un potențial de victorie în acest război, și să nu le pară rău pentru că un anumit număr de tancuri vor fi transferate în statul nostru”, a mai adăugat președintele ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe