Portugalia își negociază planul de ajutor financiar cu UE și FMI

Portugalia își negociază planul de ajutor financiar cu UE și FMI
Reprezentanții Uniunii Europene (UE) și ai Fondului Monetar Internațional (FMI) au demarat, luni, la Lisabona, negocierile cu autoritățile portugheze privind ajutorul financiar solicitat de Portugalia, conform...

Reprezentanții Uniunii Europene (UE) și ai Fondului Monetar Internațional (FMI) au demarat, luni, la Lisabona, negocierile cu autoritățile portugheze privind ajutorul financiar solicitat de Portugalia, conform Mediafax.

Ministrul de Finanțe portughez, Fernando Teixeira dos Santos, s-a întâlnit cu reprezentantul FMI și delegații Băncii Centrale Europene (BCE) și Comisiei Europene (CE) pentru a discuta planul de ajutorul financiar necesar Portugaliei precum și măsurile de reformă ce trebuie adoptate de guvernul de la Lisabona.

UE și FMI au declarat anterior acestei întâlniri că vor sprijini Portugalia cu circa 80 de miliarde de euro, specificând totuși nevoia unor reforme dure pentru primirea acestui pachet financiar.

Guvernul socialist și opoziția au anunțat săptămâna trecută începerea negocierilor privind un compromis politic care să permită Portugaliei să își asume programele de austeritate indiferent de rezultatul viitoarelor alegeri.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)