Președinta Republicii Moldova le-a mulțumit lui Bogdan Aurescu și Klaus Iohannis pentru sprijinul substanțial acordat de România. Maia Sandu: „Putem construi un parteneriat puternic”

Președinta Republicii Moldova le-a mulțumit lui Bogdan Aurescu și Klaus Iohannis pentru sprijinul substanțial acordat de România. Maia Sandu: „Putem construi un parteneriat puternic”
Bogdan Aurescu (MAE) a mers la Chișinău, vineri, 23 iulie 2021, și a devenit primul oficial UE care vizitează Republica Moldova după victoria pro-europenilor la alegerile parlamentare anticipate. Foto: Facebook @ Maia Sandu

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a avut vineri la Chișinău o întrevedere cu Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe și primul oficial UE care a efectuat o vizită în stânga Prutului după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, care au culminat cu victoria covârșitoare a formațiunii pro-europene PAS.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, întrevedere cu Bogdan Aurescu, șeful diplomației române

„L-am salutat, astăzi, la Chișinău, pe domnul Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României, și delegația care îl însoțește de la București. Am discutat despre relansarea dialogului la nivel guvernamental, după instalarea noului guvern la Chișinău, dar și despre reluarea și adaptarea programelor bilaterale de dezvoltare economică, infrastructură, mediu sau din domeniul social, pornind de la contextul actual din Republica Moldova și de la programul ambițios de transformare a societății”, a scris Maia Sandu, vineri, pe Facebook.

Președinta Maia Sandu a apreciat deschiderea autorităților de la București pentru a aprofunda și a consolida relația cu Republica Moldova, spunând despre cooperarea bilaterală că este una foarte bună

„Avem acum o cooperare foarte bună între Republica Moldova și România și apreciez deschiderea autorităților de la București pentru a aprofunda și a consolida această relație. Astfel putem construi un parteneriat puternic și reciproc avantajos, bazat pe un dialog sincer, între țările noastre, parteneriat care va oferi soluții reale pentru problemele cetățenilor noștri, va crea oportunități de dezvoltare și ne va apropia și mai mult”, a punctat Maia Sandu.

În cadrul discuțiilor, Maia Sandu i-a mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru sprijinul substanțial pe care l-a acordat România către Republica Moldova în combaterea pandemiei de COVID-19, în special pentru donațiile semnificative de vaccin.

De altfel, chiar vineri, Republica Moldova recepționează un nou lot de peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, oferit de România, care a devenit astfel cel mai mare donator individual de vaccin pentru Republica Moldova.

„I-am mulțumit totodată domnului ministru pentru sprijinul substanțial din partea României în combaterea pandemiei de COVID-19, în special pentru donațiile semnificative de vaccin. Astăzi, în Moldova va ajunge un nou lot de peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, oferit de România, care devine astfel cel mai mare donator individual de vaccin pentru țara noastră”, a adăugat Maia Sandu.

Bogdan Aurescu (MAE) a anunțat o nouă contribuție voluntară din partea României, de 300.000 de euro

La Chișinău, ministrul Bogdan Aurescu a anunțat că a decis acordarea unei noi contribuții voluntare din partea României, în valoare de 300.000 de euro, prin intermediul European Endowment for Democracy, în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din Republica Moldova.

„I-am mulțumit domnului ministru pentru sprijinul semnificativ pe care l-a primit Republica Moldova de-a lungul timpului și mai ales în această perioadă complicată. Îi mulțumesc frumos domnului președinte Klaus Iohannis pentru această asistență extrem de prețioasă pentru cetățenii noștri”, afirma președinta Maia Sandu în timpul conferinței comune de presă.