Preşedintele Germaniei, bombardat cu ouă: „Îmi place să am contact cu cetăţenii”

Preşedintele Germaniei, bombardat cu ouă: „Îmi place să am contact cu cetăţenii”
Președintele Germaniei, Christian Wulff, a fost bombardat cu ouă de un atacator singuratic, joi, în timpul unei vizite în orașul Wiesbaden. Wulff, cel mai tânăr președinte al Germaniei, la doar 51 de ani,...

Președintele Germaniei, Christian Wulff, a fost bombardat cu ouă de un atacator singuratic, joi, în timpul unei vizite în orașul Wiesbaden.

Wulff, cel mai tânăr președinte al Germaniei, la doar 51 de ani, sosise în orașul Wiesbaden când un bărbat de 48 de ani din mulțime a început să arunce în el cu ouă, declară reprezentanții poliției citați de AFP.

„Hainele președintelui erau mânjite,” au comunicat autoritățile. “Președintele este bine.”

Wulff era însoțit de un alt oficial, ministrul Volker Bouffier, care a fost și el murdărit. Poliția a imobilizat agresorul la scurt timp după atac și l-a reținut pe acesta.

 
Vezi aici: Cum a fost bombardat cu ouă președintele Germaniei

Președintele a declarat că el a cerut să fie menținute măsuri de securitate minime pe parcursul vizitei.

„Îmi place să am contact cu cetățenii,” a fost citat acesta. „Asta implică să mai fi lovit de un ou, din când în când”.

La scurt timp după eveniment, Wulff a reapărut îmbrăcat cu un sacou nou și a făcut fotografii de grup cu ocazia evenimentului „Ziua fetelor” la parlamentul statal.

Nu toți politicienii germani au îndurat cu atâta stoicism astfel de afronturi.

Cancelarul Helmut Kohl a fost atacat de demonstranți cu ouă, roșii și vopsea în orașul Halle în anul 1991. Liderul german i-a alergat furios pe atacatori staff-ul său și o barieră de manifestanți l-a împiedicat să lovească pe cineva.

Ultima oră
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali