Preşedintele Peru: Uciderea lui bin Laden, un miracol făcut de Papa Ioan Paul al II-lea

Preşedintele Peru: Uciderea lui bin Laden, un miracol făcut de Papa Ioan Paul al II-lea

În timp ce aţi lideri din lume au lăudat uciderea lui Osama bin Laden de către SUA, preşedintele Peru-ului a mers puţin mai departe, numind această întâmplare ca fiind primul miracol făcut de Papa Ioan Paul al II-lea, de când a fost beatificat, pe 1 mai, se arată pe un blog religios al CNN.

„Am spus că primul său miracol a fost să înlăture de pe Pământ încarnarea demonică a crimei, răului şi a urii”, a spus preşedintele peruvian, Alan Garcia, potrivit postului de televiziune CNN din Peru.

„Cred că asta e o veste bună pentru Obama”, a continuat Garcia, adăugând că „într-un fel, susţine şi decizia fostului preşedinte George Bush de a-l pedepsi pe bin Laden, care a continuat şi în sfârşit a dat roade”.

Papa Ioan Paul al II-lea, care a murit în aprilie 2005, a fost beatificat, dumincă, la Roma, cu câteva ore înainte ca Barack Obama să anunţe că bin Laden a fost ucis în Pakistan, de forţele speciale americane.

Beatificarea este o fază în procesul de canonizare ( derecunoaştere a sfinţeniei ) în Biserica Catolică.  Aceasta se desfăşoară dupa prima fază, a Decretului asupra virtuţiilor, când prin intercesiunea Venerabilului s-a înfăptuit o minune. Dacă minunea este recunoscută, Venerabilul este declarat „Fericit” într-o liturghie publică solemnă de beatificare, stabilindu-se o dată în calendar, în care se va face memoria sa.