Primele declarații ale lui Igor Dodon, după ce a fost citat la Procuratura Anticorupție: „Ei au nevoie de show-uri”

Primele declarații ale lui Igor Dodon, după ce a fost citat la Procuratura Anticorupție: Ei au nevoie de show-uri
Foto: Hepta/Sputnik / Sergey Guneev.

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a  fost citat, vineri, 17 iunie, la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință de ce procurorii cer prelungirea mandatului de arest preventiv la domiciliu.

„Am fost invitat pentru acțiune procedurală, care de obicei se face prin avocați sau prin poștă electronică. V-au invitat și pe voi, ei au nevoie de show-uri. 45 de minute ne-au ținut la ușă. Eu cred că băiețelul acesta are complexe de la grădiniță. Ai chemat omul la 11:30, 45 de minute nu îl pot găsi prin clădire, nu știu unde se ascundea. E straniu pentru ce trebuia acest show, a declarat Igor Dodon, citat de tv8.

Igor Dodon, atac dur la adresa procurorilor moldoveni

Fostul șef de stat a vorbit și despre activele familiei, care sunt calculate, după părerea lui, incorect de către procurori: „Greșeala și inducerea în eroare cu zeci de milioane de active.

Haide-ți să vă spun de unde calculează procurorul: Au luat activele care sunt înregistrate pe fratele meu, pe o companie, pe cumnatul meu, le-au sumat pe toate și au zis că sunt activele lui Dodon. Așa fac procurorii justiția la noi în Moldova. (…)

Au cerut prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile. Acest demers l-au înaintat și la judecată. Pe alte învinuiri ei din start știau că nu au nicio șansă. Procurorul care pune sub acuzație fără probe o persoană pe urmă, poate fi tras la răspundere”, a mai adăugat Igor Dodon.

Fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe