Primele imagini cu cadavrul lui Osama bin Laden și casa în care acesta a fost ucis

Primele imagini cu cadavrul lui Osama bin Laden și casa în care acesta a fost ucis
După ce președintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunțat că liderul al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis în timpul unei operațiuni în Pakistan, televiziunile pakistaneze au început să difuzeze imagini în...

După ce președintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunțat că liderul al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis în timpul unei operațiuni în Pakistan, televiziunile pakistaneze au început să difuzeze imagini în care apare figura desfigurată a unui bărbat, care se presupune a fi chiar ben Laden.

În imaginile captate este dezvăluită fața însângerată a unui bărbat care are o barbă negară deasă.

Jurnaliștii pakistanezi au mărturisit că este vorba de un fals și ca atare au retras-o de pe post. Fotografia este un colaj conceput cu ajutorul a două fotografii mai vechi, din care au fost decupate bărbia şi partea inferioară a feţei.

Cadavrul liderului al-Qaida

De asemenea, televiziunile pakistaneze au mai arătat primele imagini cu casa în care Osama ben Laden a fost depistat și omorât.

Clădirea se află la aproximativ 100 de kilometri de Islamabad.

Casa în care a fost ucis Osama bin Laden

Într-o intervenșie televizată, Barack Obama a declarat că a autorizat o operațiune împotriva liderului al-Qaida.

Operațiunea care a avut loc în Pakistan și în urma căreia liderul al-Qaida a fost ucis a fost desfășurată de un comando al forțelor speciale americane și a durat aproximativ 40 de minute.

Osama bn Laden a fost acuzat pentru moartea a circa 3.000 de persoane, inclusiv pentru moartea persoanelor care au murit în timpul antentatelor din 11 septembrie 2001.

Osama be Laden a fost liderul și capul al-Qaidei, recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume. Guvernul Statelor Unite l-au numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York.