Primul parc Disney din China continentală, închis temporar. China se luptă cu cel mai mare val de cazuri Covid

Primul parc Disney din China continentală, închis temporar. China se luptă cu cel mai mare val de cazuri Covid
Primul parc Disney din China continentală, închis temporar. Sursa: Hepta/Zuma Press / Chen Yuyu/Sipa Asia

Primul parc Disney din China continentală, Shanghai Disney Resort, a informat că se va închide temporar din cauza situației actuale contextului pandemic Covid-19, potrivit CNBC.

„Din cauza situației actuale de pandemie, Shanghai Disney Resort, inclusiv Shanghai Disneyland, Disneytown și Wishing Star Park, vor fi închise temporar de luni, 21 martie 2022”, se arată într-un comunicat.

Complexul de divertisment Walt Disney, se luptă cu un val mare de cazuri Covid-19

Autoritățile au anunțat că, decizia nu este una permanentă și poate suferi modificări în fiuncție de evoluția epidemiologică și de deciziile luate de compania Shanghai Disney Resort.

„Vom continua să monitorizăm situația pandemică și vom consulta autoritățile locale și vom anunța oaspeții de îndată ce vom avea o dată confirmată pentru reluarea operațiunilor”, se mai arată în comunicat.

China adoptă noi măsuri epidemiologice

Din 2020, China se luptă cu cel mai mare val de cazuri de Covid-19 transmise local. Numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrate în China este cel mai mare din ultimii doi ani, de la începutul pandemiei. Aproape 90% din noile infectări sunt în apropierea graniței cu Coreea de Nord, în provincia Jilin care a plasat în carantină 24,1 milioane de locuitori.

În ultimii doi ani, măsurile stricte ale Chinei de a limita Covid-19, impuse de blocări rapide și restricții agresive, au părut să dea roade în mare măsură. În China continentală, mii de cazuri sunt raportate în fiecare zi, iar milioane de oameni din provincia de nord-est Jilin, au fost plasați în izolare, prima dată când China a restricționat o întreagă provincie de la începuturile pandemiei din Wuhan.

Duminică, China continentală a raportat 1.656 de cazuri noi transmise local pentru 19 martie, potrivit CNBC.

Shanghai Disney Resort  este o stațiune tematică din Pudong, Shanghai, China. Este primul parc Disney din China continentală și al doilea din China, după Hong Kong Disneyland Resort . Stațiunea a fost deschisă publicului pe 16 iunie 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe