Proces de anvergură: Marea Britanie și Islanda în instanță

Proces de anvergură: Marea Britanie și Islanda în instanță
Un oficial al Guvernului britanic a declarat, duminică, că disputa dintre Marea Britanie și Islanda privind miliardele de dolari pierdute la prăbușirea băncii islandeze online Icesave va ajunge, probabil, în...

Un oficial al Guvernului britanic a declarat, duminică, că disputa dintre Marea Britanie și Islanda privind miliardele de dolari pierdute la prăbușirea băncii islandeze online Icesave va ajunge, probabil, în instanță, informează CNN.

Guvernul britanic este “obligat să recupereze acei bani și nu se va opri până nu o va face”, spune secretarul șef al trezoreriei britanice.

Această disputa a pornit după prăbușirea băncii islandeze online Icesave, în 2008.

Marea Britanie și Olanda au strâns peste 5 miliarde de dolari pentru a își salva cetățenii care și-au pierdut economiile la dezastrul Icesave. Cele două state încearcă acum să recupereze această sumă de la Guvernul islandez.

Deși Islanda a acceptat să despăgubească cele două țări, cetățenii acesteia au votat împotriva acestei măsuri într-un referendum organizat de Guvern.

Islanda a primit un împrumut de 2,1 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional în 2009, instituția financiară stabilind în cadrul înțelegerii de împrumut despăgubirea celor două țări drept o cerință pentru derularea acordului.

Ultima oră
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)