SCANDAL MONSTRU pe scena politică din Cehia! Premierul, acuzat de fraude cu fonduri europene. Procurorul general ia în calcul o posibilă inculpare a lui Babis

SCANDAL MONSTRU pe scena politică din Cehia! Premierul, acuzat de fraude cu fonduri europene. Procurorul general ia în calcul o posibilă inculpare a lui Babis
Foto: Facebook / Andrej Babiš

Scandal pe scena politică din Cehia. Procurorul General ia în calcul o posibilă inculpare a premierului AndrejBabis, acuzat de fraude cu fonduri europene.

Scandalul a izbucnit după publicarea unui raport al Uniunii Europene care arată că afacerile prim-ministrului au beneficiat în mod fraudulos de subvenţii europene, potrivit Agerpres.

‘Ceea ce este scris (în raport) este grav şi ar putea forma temeiul unei suspiciuni de culpă penală’, a declarat duminică procurorul-şef al Cehiei, Pavel Zeman.

Premierul Babis are afaceri în mai mulote domenii. Concernul fondat de acesta – Agrofert – are interese în agricultură, industria alimentară, industria chimică şi media.

Agrofert a fost plasat, în 2017, într-un fond fiduciar, dar opozații premierului spun că acesta coordonează totul din spate. Mai mult, raportul UE spune că Babis s-ar afla în conflict de interese.

Prin urmare, Bruxellesul cere acum rambursarea a până la 17,4 milioane de euro acordate unor companii din cadrul Agrofert.

Tags:
Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)