Prostituția studenţească, un mod eficient de finanţare a studiilor?

Prostituția studenţească, un mod eficient de finanţare a studiilor?
Unul din trei studenți din capitala Germaniei ar lua în considerare varianta industriei de servicii sexuale ca mijloc de finanțare a studiilor, arată un studiu al Centrului de Sondaj Berlin, potrivit Reuters. ...

Unul din trei studenți din capitala Germaniei ar lua în considerare varianta industriei de servicii sexuale ca mijloc de finanțare a studiilor, arată un studiu al Centrului de Sondaj Berlin, potrivit Reuters.

Procentul din Berlin, unde prostituția este legală, a fost mai mare decât cel al studenților intervievați în Paris ( 29.2% ) și în Kiev ( 18,5% ), celelalte două orașe la care face referire sondajul.

Studiul a dezvăluit că 4% dintre cei 3.200 de studenți Berlinezi chestionați au declarat că au practicat deja o formă sau alta de munci în industria sexului, incluzând prostituția, dansul erotic și videochat.

Rezultatele i-au surprins pe autorii studiului, care au spus că au efectuat acest sondaj pentru că prostituția studențească este un subiect des menționat, dar că se cunosc prea puține despre conexiunea dintre acesta și sistemul de învățământ.

“Principala motivație care îi împinge pe studenți spre prostituție este profitul bănesc, mai precis tarifele mari pe oră,” a explicat una dintre autoarele studiului, Eva Blumenschein, care este și ea studentă la Universitatea Humbolt din Berlin.

Blumenschein a susținut că reforma educațională recentă care a urmărit mărire implicării studenților la cursuri ar putea să îi fi împins pe aceștia să se orienteze către prostituție.

“Este posibil că urmarea reformei educaționale care le-a mărit cantitatea de materie, să le fi răpit acestora timpul necesar în care să câștige bani”, a spus ea. “Coroborat cu taxele de studii mari, din acest moment, îi conduc pe aceștia către prostituție”.

O treime din studenții care activează în industria sexului au datorii, a descoperit studiul.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)