Protest inedit la Cleveland: 100 de femei dezbrăcate protestează împotriva candidaturii lui Donald Trump pentru președinție (FOTO)

Protest inedit la Cleveland: 100 de femei dezbrăcate protestează împotriva candidaturii lui Donald Trump pentru președinție (FOTO)

Fotograful american Spencer Tunick a organizat un protest inedit la Cleveland pentru a protesta împotriva nominalizării lui Donald Trump drept candidat pentru președinția SUA din partea Partidului Republican. Acesta a organizat o secvență cu 100 de femei dezbrăcate având în mână oglinzi mari circulare.

Ele aveau privirile îndreptate spre uriașa sală polivalentă unde începe luni Convenția Republicană care urmează să îl consacre pe Donald Trump drept candidatul partidului.

"Am doua fete și o soție (…) și sunt consternat de retorica urii împotriva femeilor și minorităților în cadrul partidului republican" a declarat Spencer Tunick pentru AFP, conform hotnews.ro. "Nu puteam să mă mulțumesc doar să votez", a explicat el, considerând ca este indispensabil să se facă ceva pentru "a contracara această tendință idioată".

Pozele au fost făcute pe o propietate privată deoarece este interzisă arătarea nudurilor în public. "Să arăți un nud în public este ilegal, în schimb te poți plimba cu o armă fară să fii deranjat. Găsesc asta destul de ciudat", a adăugat Tunick.

Fotograful nu este la primul protest de acest gen, la sfârșitul lunii, el a convins peste 6000 de femei să pozeze dezbrăcate în fața Parlamentului din Columbia pentru a transmite un mesaj de pace în această țară sfâșiată de peste jumătate de secol de un conflict armat.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări