Protest inedit la Cleveland: 100 de femei dezbrăcate protestează împotriva candidaturii lui Donald Trump pentru președinție (FOTO)

Protest inedit la Cleveland: 100 de femei dezbrăcate protestează împotriva candidaturii lui Donald Trump pentru președinție (FOTO)

Fotograful american Spencer Tunick a organizat un protest inedit la Cleveland pentru a protesta împotriva nominalizării lui Donald Trump drept candidat pentru președinția SUA din partea Partidului Republican. Acesta a organizat o secvență cu 100 de femei dezbrăcate având în mână oglinzi mari circulare.

Ele aveau privirile îndreptate spre uriașa sală polivalentă unde începe luni Convenția Republicană care urmează să îl consacre pe Donald Trump drept candidatul partidului.

"Am doua fete și o soție (…) și sunt consternat de retorica urii împotriva femeilor și minorităților în cadrul partidului republican" a declarat Spencer Tunick pentru AFP, conform hotnews.ro. "Nu puteam să mă mulțumesc doar să votez", a explicat el, considerând ca este indispensabil să se facă ceva pentru "a contracara această tendință idioată".

Pozele au fost făcute pe o propietate privată deoarece este interzisă arătarea nudurilor în public. "Să arăți un nud în public este ilegal, în schimb te poți plimba cu o armă fară să fii deranjat. Găsesc asta destul de ciudat", a adăugat Tunick.

Fotograful nu este la primul protest de acest gen, la sfârșitul lunii, el a convins peste 6000 de femei să pozeze dezbrăcate în fața Parlamentului din Columbia pentru a transmite un mesaj de pace în această țară sfâșiată de peste jumătate de secol de un conflict armat.