Proteste masive în Marea Britanie / Oamenii, nemulțumiți de criza economică și cer salarii mai mari (VIDEO)

Proteste masive în Marea Britanie / Oamenii, nemulțumiți de criza economică și cer salarii mai mari (VIDEO)
Sursa foto: Captură ecran YouTube

După ce în Franța au avut loc proteste masive față de reforma pensiilor, în Marea Britanie oamenii au ieșit în stradă nemulțumiți în pragul crizei economice și cer salarii mai mari. Sectorul cel mai grav afectat a fost învățământul.

Oamenii din Marea Britanie cer salarii mai mari în pragul crizei economice

Mulți profesori din școli, licee și universități, lucrători feroviari și funcționari publici au ieșit în stradă pentru a cere salarii mai mari, țara trecând printr-o criză economică alimentată de inflație.

În jur de 500.000 de angajați din diverse domenii nu s-au prezentat la muncă pentru a ieși în stradă, acolo unde au cerut salarii mai mari pentru că nu mai fac față inflației, aceasta fiind la 10,5% în Marea Britanie. De asemenea, oamenii sunt nemulțumiți și de condițiile de muncă, de pensii și chiar de intenția guvernului de a limita dreptul la grevă, potrivit stirileprotv.ro.

„Trebuie să transmitem guvernului cât mai răspicat mesajul că ne-a ajuns. Trebuie să ne putem plăti facturile și să avem și o viață pe lângă serviciu”, a spus Hazel Daniel Hansen, directorul unei școli primare.


Majorările suplimentare ar alimenta inflația și ar înrăutăți finanțele publice, a argumentat Premierul Sunak.

„În privința profesorilor, tocmai le-am acordat cea mai mare mărire salarială din ultimii 30 de ani, inclusiv o creștere de 9% pentru debutanți și investiții record pentru pregătirea și dezvoltarea lor. Vreau să fie clar că educația copiilor noștri e prețioasă și meritau să fie astăzi în școli”, a spus Rishi Sunak, premierul Marii Britanii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)