Putin acuză Occidentul că este gata să provoace o „baie de sânge”: „Trebuie să formăm o ordine mondială mai dreaptă”

Putin acuză Occidentul că este gata să provoace o „baie de sânge”: Trebuie să formăm o ordine mondială mai dreaptă
Foto: Hepta - DPA Images

Vladimir Putin a lansat noi acuzații dure la adresa occidentului, precizând că este responsabil de lansarea de „revoluții de culoare” și o „baie de sânge” în orice țară, scrie Reuters.

Vladimir Putin, discurs furibund împotriva occidentului

Vladimir Putin s-a adresat astfel într-o videoconferință cu șefii serviciilor de informații din fosta comunitate a statelor sovietice independent.

Discursul președintelui rus are loc în contextul în care Vladimir Putin va semna vineri tratatele privind anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene pe care forțele sale armate le controlează.

Putin va semna vineri decretul privind anexarea

Tot vineri, Putin va susţine un „amplu discurs”, după ceremonia de semnare a tratatelor de anexare şi se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiţi de Moscova.

Despre statele occidentale, Putin a mai spus că hegemonia lor se prăbușește. Putin a făcut apel la formarea unei „ordini mondiale mai drepte”.

„Acest lucru este legat de problemele hegemoniei Occidentului, care se prăbușește”.

„Occidentul creează noi crize, noi probleme și pune presiune asupra țărilor care aleg o cale suverană de dezvoltare”, a conchis el.

Liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina s-au deplasat încă de miercuri seară la Moscova pentru această ceremonie, după raportarea rezultatelor finale ale referendumurile ilegale organizate de Rusia în Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, denunțate drept „simulacre” de Kiev şi Occident.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)