Putin vizitează Crimeea pentru prima dată de la începutul războiului

Putin vizitează Crimeea pentru prima dată de la începutul războiului
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a fost vizitat luni de președintele rus Vladimir Putin. Construcția a fost distrusă parțial de o explozie la începutul lunii octombrie. Presa de stat din Rusia a făcut publice imagini cu Putin la volanul unei mașini Mercedes. Este pentru prima dată când Putin vizitează Crimeea, de la începutul războiului.

Putin a traversat personal podul conducând mașina sa, iar simultan viceprim-ministrul Marat Khusnullin îi dădea detalii despre lucrările de reparație.

Lucrările de reparație

Foto: captură digi24.ro

Presa rusă a publicat un videoclip de 14 secunde în care Putin întreabă unde au avut loc lucrările de reparație.

Traficul a fost deschis pe partea reparată a podului din Crimeea de peste strâmtoarea Kerci, informează presa din Rusia.

„Pe 5 decembrie, la ora 10:50, în cadrul lucrărilor de restaurare, vehiculele au fost transferate pe partea dreaptă a porțiunii de drum a Podului Crimeea”, au explicat autoritățile ruse din regiune, potrivit digi24.ro.

Podul Kerci sau Podul Crimeei este vital pentru aprovizionarea trupelor ruse angajate în Ucraina şi a suferit distrugerea parţială din cauza unui atac cu camion-capcană, pe 8 octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe