Răniții de la Azovstal sunt operați pe viu: „Nu avem antibiotice, nu avem analgezice. Operațiile se efectuează fără anestezie”

Răniții de la Azovstal sunt operați pe viu: „Nu avem antibiotice, nu avem analgezice. Operațiile se efectuează fără anestezie”
Răniții de la Azovstal sunt operați pe viu. Sursa: Hepta/ DPA Images

Sviatoslav Palamar, comandantul adjunct al Regimentului Azov, a declarat că soldații răniți din Azovstal sunt operați fără anestezie. Acesta a vorbit despre situația dificilă prin care trec aceste persoane, deoarece duc lipsă de medicamente și trebuie evacuați cât mai curând.

Într-un interviu exclusiv pentru Windows News, comandantul a spus că trupele ruse continuă să bombardeze spitalul, în ciuda Convenției de la Geneva.

„Operațiile se efectuează fără anestezie”

Sviatoslav Palamar a declarat că situația de la Azovstal este privită ca pe un spectacol și că lumea poate contribui la salvarea luptătorilor semnând petiția pentru eliberarea lor.

„Situația este grea pentru că nu avem antibiotice, nu avem analgezice. Operațiile se efectuează fără anestezie. Pur și simplu este necesar să se evacueze militarii care au astfel de răni.

Pregătirile sunt în curs de desfășurare, dar nu știm când ne vom putea evacua efectiv răniții” a spus comandantul adjunct al Regimentului Azov, potrivit ziare.com.

O mie de soldați ucraineni, răniți și neajutorați

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk a vorbit despre situația critică de la Azovstal, de unde au fost evacuați, recent,  mai mulți civili, printre care copii, femei și bătrâni.

Vereșciuk a subliniat faptul că apărătorii uzinei Azovstal  se află încă pe teritoriul întreprinderii, jumătate dintre ei sunt răniți grav și au nevoie de îngrijiri medicale imediate.

Potrivit vicepremierului, pe teritoriul uzinei ar putea să fie aproximativ o mie de luptători. Lupta dintre militarii ruși și ucraineni continuă. Invadatorii nu încetează să bombardeze teritoriul uzinei Azovstal.

„Avem nevoie de o nouă operațiune specială care să ajute la evacuarea soldaților răniți din Azovstal.  Crucea Roșie și ONU sunt pregătite să se alăture procesului de organizare a evacuării”, a precizat Irina Vereșciuk.

Urmăriți B1TV.ro și pe