Rata natalității în China, la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 decenii

Rata natalității în China, la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 decenii

Rata natalității a scăzut simțitor anul trecut, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani, chiar dacă guvernul comunist a făcut eforturile necesare pentru a transmite cetățenilor chinezi să facă mai mulți copii, a transmis AFP, citat de către Agerpres.

8,52 de nașteri la 1000 de locuitori

În 2016, guvernul chinez le-a permis cetățenilor să aibă maxim 2 copii, iar numărul a crescut la 3 începând cu anul acesta. China se confruntă în acest moment cu un nivel scăzut al populației active, iar numărul persoanelor în vârstă a crescut simțitor.

Chiar dacă pandemia de COVID-19 a creat condițiile prielnice pentru cupluri să stea mai mult împreună, rata de natalitate a scăzut puternic în anul 2020, ajungând la 8,52 de naşteri la 1000 de locuitori.

În 2019, rata de natalitate era încă la 10,41 de nașteri la 1000 de locuitori. Cifra înregistrată în 2020 este cea mai mică înregistrată de la înființarea guvernului comunist, din 1949, conform informațiilor furnizate de către Biroul Național de Statistică.

A scăzut rata divorțurilor după ce guvernul comunist a venit cu o nouă tactică

China a început să folosească stimulente bănești pentru a crește rata de natalitate, acestea fiind bine primite de cetățenii chinezi ce se confruntă cu o creștere a costului de trai și educație.

De asemenea, numărul căsătoriilor a scăzut simțitor în 2020, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani. Doar 8.14 milioane de cupluri au decis să-și petreacă viața împreună.

Chiar și așa, numărul divorțurilor a scăzut și el în 2020, pentru prima dată după 30 de ani. Guvernul chinez a impus în 2020 o perioadă numită „luna de reflecție”, dedicată cuplurilor care doreau să divorțeze. Doar 4,34 au divorțat anul trecut.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană