RAZBOI TOTAL în ORIENT: Armata SUA se pregăteşte să INTERVINĂ! Turcii, gata să atace două baze americane

RAZBOI TOTAL în ORIENT: Armata SUA se pregăteşte să INTERVINĂ! Turcii, gata să atace două baze americane

SUA au început să construiască două baze în regiunea siriană Manbij şi au trimis întăriri militare în oraşul strategic omonim pe care Ankara ameninţă să-l atace pentru a alunga o miliţie kurdă. Cele două baze vor fi situate în apropiere de satul Dadat, la nord de Manbij, scrie agerpres.ro.

Potrivit Anadolu, SUA au trimis duminică 300 de soldaţi ca întăriri în regiunea Manbij, unde militarii americani acţionează de partea militanţilor din cadrul miliţiei kurde Unităţile de apărare a poporului (YPG).

Fost bastion jihadist, Manbij a fost cucerit în 2016 de către Forţele Democratice Siriene (FDS), dominate de YPG şi susţinute de coaliţia internaţională condusă de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Acest oraş din provincia Alep (nordul Siriei), situat la circa o sută de kilometri de frontiera turcă, riscă să devină următoarea piatră de încercare în conflictul sirian, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ameninţând cu regularitate cu declanşarea aici a unei ofensive împotriva miliţiei YPG, considerată ca ‘teroristă’ de către Ankara din cauza legăturilor acesteia cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Tags: