Reacția Kremlinului, după ce Vladimir Putin a fost numit de către Joe Biden „criminal de război”. Gafele președintelui SUA, motiv de glume la Moscova

Reacția Kremlinului, după ce Vladimir Putin a fost numit de către Joe Biden „criminal de război. Gafele președintelui SUA, motiv de glume la Moscova
Joe Biden, Vladimir Putin / Foto: Hepta

După ce Joe Biden l-a etichetat drept „criminal de război” pe Vladimir Putin, a venit rândul Kremlinului să lanseze atacuri și ironii cu privire la liderul politic al părții adverse. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, l-a ridiculizat pe oficialul de la Casa Albă pentru gafele pe care obișnuiește să le facă în spațiul public.

„Moscova aude şi vede ceea ce au devenit deja declaraţii zilnice făcute de preşedintele Biden, care sunt, de fapt, insulte personale la adresa lui Putin”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Moscova.

Peskov a adăugat că nu a vrut să reacţioneze dur la aceste declaraţii.

„Ţinând cont de iritabilitatea, oboseala şi neatenţia preşedintelui Biden, care duc la astfel de declaraţii agresive, nu vom da aprecieri clare ale cuvintelor sale, pentru a nu provoca mai multă agresivitate”, a mai transmis Peskov.

Joi, Peskov a mai adăugat că declarațiile președintelui SUA sunt „absolut inacceptabile și impardonabile”.

Până în prezent, Vladimir Putin nu a oferit vreo reacție, după afirmațiile grave ale lui Biden.

Joe Biden, cel mai în vârstă președinte din istoria SUA

În această săptămână, Joe Biden l-a mai numit pe Vladimir Putin „un dictator brutal, un criminal pur, care poartă un război imoral împotriva poporului Ucrainei”. Cu o zi înainte, l-a etichetat pe Putin „un criminal de război”.

Joe Biden va împlini în luna noiembrie 80 de ani. Este cu zece ani mai bătrân decât Vladimir Putin, care în octombrie celebra aniversarea cu numărul 70.

De-a lungul mandatului, Joe Biden s-a remarcat prin gafele sale dese comise în cadrul diverselor evenimente oficiale. De curând, a încurcat poporul „ucrainean” cu cel „iranian”, iar pe Kamala Harris a numit-o „prima doamnă a Americii”. De asemenea, la finalul anului trecut, Biden a uitat numele premierului australian.

Biden s-a remarcat și prin problemele de locomoție. Pe lângă mersul rigid, oficialul de la Casa Albă a oferit imagini virale pe mapamond, după ce s-a împiedicat de mai multe ori în timp ce încerca să urce scările, pentru a intra în avion.

Urmăriți B1TV.ro și pe