Berlinul ordonă rechemarea a 774.000 de mașini Mercedes. Care sunt modelele vizate

Berlinul ordonă rechemarea a 774.000 de mașini Mercedes. Care sunt modelele vizate

Germania a cerut chemarea înapoi, în întreaga Europă, a 774.000 Mercedes, din cauză că sunt capabile să falsifice nivelul de emisii.

Astfel, principalele modele vizate sunt Mercedes Vito și SUV-urile din clasele GLC și C, informează Hotnews.

„Daimler a indicat că va proceda cât de curând posibil, în colaborare transparentă cu autoritățile, pentru a se asigura că sistemele de măsurare respinse de guvern sunt suprimate”, a precizat ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer.

Inițial, Daimler a fost până acum scutită de scandalul dieselgate, dar a devenit obiectul unei anchete a parchetului din Stuttgart după ce autoritățile germane și-au manifestat primele bănuieli la jumătatea lunii mai 2018.

Volkswagen a recunoscut că a folosit softuri capabile să ascundă nivelul real de poluare cu oxizi de azot, care favorizează bolile respiratorii și cardiovasculare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)