Reprezentanții mai multor misiuni diplomatice în România participă la observarea alegerilor locale

Reprezentanții mai multor misiuni diplomatice în România participă la observarea alegerilor locale
sursa foto: AEP

Reprezentanții mai multor misiuni diplomatice în România participă la observarea alegerilor locale desfășurate duminică. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că organizează un Program electoral de observare a alegerilor locale, cu participare internațională, care se va desfășura exclusiv în ziua alegerilor de duminică.

Potrivit AEP, din cauza restricțiilor legate de transportul internațional și ținând cont de lista statelor aflate ȋn zona roșie de infectare cu COVID-19, la acest program au fost transmise invitații doar ambasadelor străine în România și organizațiilor internaționale care au birouri regionale în țara noastră.

Au răspuns invitației Autorității ambasadori și oficiali ai diplomației din Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Hașemit al Iordaniei, Thailanda, Tunisia, Canada, Turcia, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Republica Moldova, Armenia, Indonezia, precum și un reprezentant din partea Organizației Internaționale a Francofoniei.

Reprezentanții misiunilor diplomatice, ȋnsoțiți de reprezentanți din cadrul AEP, vor vizita mai multe secții de votare din București, în diverse momente ale zilei, inclusiv la deschiderea și închiderea votării.

“Precizăm că Autoritatea a luat toate mӑsurile pentru respectarea regulilor de sănătate publică, atât pentru prevenirea infectării participanților, cât și a persoanelor cu care aceștia vor interacționa pe durata programului electoral”, informează AEP.

Tags: