Reuters: António Guterres și Recep Erdogan vor veni în Ucraina

Reuters: António Guterres și Recep Erdogan vor veni în Ucraina
Foto: Hepta/DPA Images / Eskinder Debebe.

Secretarul general al ONU, António Guterres, va efectua o vizită în Ucraina, în perioada 18-19 august, informează Reuters.

Guterres va efectua o vizită în regiunea Lvov pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan joi, 18 august, iar apoi va vizita portul din Odesa vineri, 19 august.

Guterres ar putea fi însoțit de Guterres

Vizita secretarului general al ONU în Ucraina are scopul de a ridica problema „acordului de cereale”, bombardarea centralei nucleare Zaporojie, uciderea soldaților ucraineni capturați în centrul de arest preventiv Olenivka.

Apoi, Guterres se va deplasa în Turcia pentru a vedea exact cum funcționează centrul de coordonare. Vizita lui Erdogan în Ucraina nu a fost încă anunțată de Istanbul. Secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres, a mai vizitat Ucraina.

Kremlinul îl consideră pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan drept un mediator pentru negocierile de pace cu Ucraina. Cu toate acestea, Moscova nu intenționează să ușureze condițiile pentru un armistițiu cu Kievul. Jurnaliștii de la Bloomberg anunță acest lucru, citând surse apropiate de Kremlin.

Turcia, intermediară în negocieri

Potrivit sursei citate, Turcia a insistat de mult asupra rolului de mediator într-un acord de pace în Ucraina, dar Rusia nu a acceptat această idee. Situația a fost influențată de așa-numitul acord de cereale, pentru care dictatorul rus i-a mulțumit personal lui Erdogan în cadrul întâlnirii de vineri.

„Cu toate acestea, Rusia nu își atenuează condițiile cu privire la orice încetare a ostilităților și este puțin probabil ca negocierile de pace blocate cu Ucraina să își revină decât dacă există o schimbare majoră a echilibrului militar în favoarea lui Putin”, spun sursele publicației.

Turcia se opune invaziei ruse a Ucrainei și a oferit Kievului drone foarte eficiente pentru a contracara ocupanții. În același timp, Ankara se abține să se alăture sancțiunilor americane și europene împotriva Rusiei, temându-se de pierderi economice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți