REVOLTĂ împotriva CREŞTERII TARIFELOR la carburanţi! Șoferii au cerut DEMISIA Guvernului

REVOLTĂ împotriva CREŞTERII TARIFELOR la carburanţi! Șoferii au cerut DEMISIA Guvernului

Mii de bulgariau protestat duminică în capitala Sofia și în alte peste 20 de orașe față de scumpirea carburanților și a asigurărilor obligatorii auto RCA.

De asemenea, şoferii au scandat împotriva recentei majorări a taxelor pe mașinile mai vechi și poluante, inclusiv prin blocarea timp de mai multe ore a unor drumuri rutiere majore către Grecia și Turcia, transmite Reuters.

Unii dintre protestatari, inclusiv la Sofia, au cerut demisia actualului Guvern de centru-dreapta condus de Boiko Borisov, și au scandat „Mafia! Mafia!”, scrie profit.ro.

Benzina și motorina s-au scumpit cu 5% în ultima lună în Bulgaria, ca urmare a majorării cotațiilor țițeiului pe piețele internaționale, ajungând la o medie de circa 1,2 euro/litru, în condițiile în care salariul mediu la sud de Dunăre este în jur de 575 euro pe lună.

Ultima oră
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea
16:38 - Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați
16:15 - România a pierdut rușinos al doilea meci de la Jocurile Olimpice, în fața Coreei de Sud, cu 0-4. Ce șanse mai au tricolorii pentru calificarea în sferturi
15:45 - Mister pe plaja din Eforie. Uite cum a apărut un bărbat pe nisip. Imaginea care a devenit virală