Preşedintele Parlamentului European, despre integrarea în Schengen: „România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare”

Preşedintele Parlamentului European, despre integrarea în Schengen: România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare
Foto: gov.ro

Preşedintele Parlamentului European, Antonia Tajani, se arată drept un susţinător al aderării României la spaţiul Schengen. Într-un editorial pentru cotidianul „Adevărul“, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, lansează un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen să renunţe la această împotrivire.

Tajani susţine că România a îndeplinit toate condiţiile necesare aderării la Schengen şi cere statelor memebre să accepte acest lucru deoarece ar fi fi în interesul tuturor părţilor.

„Principiul solidarităţii prevalează şi în cazul susţinerii aderării României la Schengen. România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare.

Parlamentul European a fost şi va fi întotdeauna susţinătorul României în acest proces.

Lansez acum un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, să renunţe la această împotrivire.

Beneficiile admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen sunt în avantajul tuturor, inclusiv al statelor deja parte a Spaţiului Schengen”, a scris Tajani pentru Adevărul.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, se afla în România unde urmează să aibă mai multe întâlniri oficiale.

Ultima oră
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea a USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”
15:00 - Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, Florin Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
14:52 - Creare-magazinonline.ro – solutia perfecta pentru realizare magazin online si creare solutii eCommerce
14:48 - Acum, ca s-a lansat aplicatia de amanet online, scapi de griji simplu și rapid!
14:46 - Prima declarație a Alinei Eremia, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Aveam sistemul imunitar slăbit”