România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”

România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
Foto: pixabay.com

12 italieni din Pisa au decis să plece din țară pentru a scăpa de obligativitatea certificatului verde și de restricțiile anti-Covid, preferând România, informează cotidianul italian La Nazione, citat de G4Media.

„Au sosit primii care au cerut un zbor doar dus, pentru a părăsi Italia, din cauza certificatului verde. Nu mi-a venit să cred”, a declarat proprietarul unei agenții de turism din Pisa, Vanessa Piampiani.

O altă femeie care era afectată de introducerea certificatului verde obligatoriu și nu dorea nici să se vaccineze a venit la această agenție pentru a se interesa de oferte turistice pentru Brașov.

„O femeie de vreo patruzeci de ani mi-a cerut informații pentru a rezerva câteva zboruri într-un singur sens, către orașul Brașov din Transilvania. Cererea ei m-a intrigat și am încercat să cercetez problema. Făcea parte dintr-un grup decis să părăsească țara. Mi-a spus că această hotărâre a fost luată pentru a evita vaccinarea și că nu vrea să respecte obligațiile certificatului verde”, dezvăluie proprietarul Agenției Kantika.

Inițial au vrut să se mute definitiv în Anglia, dar din cauza restricțiilor impuse de guvernul britanic la intrarea anumitor tipuri de animale de companie, alegerea a picat și au ales Europa de Est.

„Nu vorbesc engleza și poate că nu au călătorit niciodată”, a spus Piampiani.

„Am încercat să-i explic că orașul Brașov are și aspectele sale negative: iarna este dură și temperatura scade sub zero, însă se pare că nu i-a convins”.

Italienii văd România ca o ţară unde nu există restricţii de niciun fel, iar revenirea la normalitatea vieţii de dinainte de pandemie se va produce în curând, arată ziarul italian.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare