România va participa cu peste 200 de militari la războiul din Libia

România va participa cu peste 200 de militari la războiul din Libia
Traian Băsescu a declarat, marți, în urma sedinței Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT), organizată pentru a stabili implicarea României în războiul din Libia, că România va trimite 207 militari în...

Traian Băsescu a declarat, marți, în urma sedinței Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT), organizată pentru a stabili implicarea României în războiul din Libia, că România va trimite 207 militari în țara africană.

„CSAT a decis implicarea României în impunerea condițiilor de embargo. România va participa cu 205 militari la bordul fregatei “Regele Ferdinand” și cu doi ofițeri de stat major”, a spus Băsescu în conferința de presă organizată la finalul ședinței CSAT.

Embargoul privind vânzarea de armament către Libia a fost instituit duminică, 20 martie.

Președintele spune că decizia de a lua parte la “problema libiană”  a venit în urma unei cereri în acest sens, formulată de NATO. Acesta a ridicat în discuție și aspectul costului operațiunii, spunând că Guvernul trebuie să aloce fondurile necesare: „4,5 milioane euro pentru a opera 3 luni în Marea Mediterană”.

Vezi AICI detalii despre fregata Regele Ferdinand.

Traian Băsescu a convocat sedința CSAT în urma aplicării Rezoluției 1973 a Consiliului de Securitate ONU. Aceasta a fost votată de 10 din cele 15 state membre, Rusia, China și Germania abținându-se de la vot.

Băsescu despre implicarea României în Libia