Românul condamnat în UK pentru moartea celor 39 vietnamezi, prins la București

Românul condamnat în UK pentru moartea celor 39 vietnamezi, prins la București
. Sursă foto: Pixabay
Autorităţile române l-au reţinut astăzi pe un condamnat la 27 de ani de închisoare din Marea Britanie, găsit vinovat în cazul morții a 39 imigranți vietnamezi asfixiați într-un camion pe care îl conducea în urmă cu trei ani.

Pe numele bărbatului în vârstă de de 48 de ani era emis un mandat european de arestare, pentru omor prin imprudență și conspirație la sprijinirea migrației ilegale, potrivit unui comunicat al Poliției.

Românul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și ulterior a fost reținut pentru 24 ore. Urmează a fi prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării în Marea Britanie.

Românul pretinde că nu ştia ce transporta

Gheorghe Nica, cu dublă cetățenie română și britanică, a fost găsit vinovat de autorităţile din Regatul Unit pentru moartea a 39 de bărbați, femei și copii de origine vietnameză, ale căror trupuri au fost descoperite într-un container în octombrie 2019.

Acesta a recunoscut în fața instanței că a luat parte la transporturile ilegale în primele două curse, din 11 și 18 octombrie 2019, însă insistă că, în cea de a treia, care s-a soldat cu moartea vietnamezilor, nu ar fi fost implicat și nu ar fi știut că în container se află oameni, ci credea că este doar un transport de țigări.

Înainte de a sfârşi sufocate, victimele au încercat să apeleze autorităţile vietnameze

În octombrie 2019, 39 de persoane au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra. Victimele din „camionul groazei” erau 28 de bărbați, opt femei și trei copii, cetățeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani.

Înainte să rămână fără aer, aceștia au încercat să sune la serviciul de urgență din Vietnam pentru ajutor, menţionează anchetatorii, iar temperatura din interiorul containerului a trecut de 38,5 grade Celsius ceea ce a dus la moartea tuturor persoanelor aflate în camion prin asfixiere și supraîncălzire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)