Rusia acuză Ucraina că încearcă să o atragă în conflictul din Donbas. Moscova spune că livrările de arme turcești riscă să destabilizeze situația din regiune

Rusia acuză Ucraina că încearcă să o atragă în conflictul din Donbas. Moscova spune că livrările de arme turcești riscă să destabilizeze situația din regiune
Lavrov: Operațiunea specială a Rusiei în Ucraina este menită să pună capăt dominației SUA. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, i-a acuzat luni pe liderii de la Kiev că încearcă să atragă Moscova în conflictul din estul Ucrainei, după o nouă escaladare a luptelor dintre forțele guvernamentale și rebeli, transmite Reuters.

Ucraina, acuzată de Rusia că încearcă să o atragă în conflictul din Donbas

„Vedem încercări de a lansa provocări, de a stârni o reacție a miliției și de a atrage Rusia într-un soi de acțiune de luptă”, a declarat Serghei Lavrov pentru televiziunea rusă de stat.

Declarația oficialului rus vine în contextul în care, săptămâna trecută, forțele guvernamentale ucrainene au folosit o dronă de fabricație turcească Bayraktar TB 2 pentru a lovi una dintre pozițiile pe care le controlează rebelii susținuți de Federația Rusă.

În replică, Kremlinul a pus la îndoială decizia Turciei de a vinde drone Ucrainei și a spus despre acestea că riscă să destabilizeze situația din regiune.

„Avem relații foarte bune cu Turcia, dar în situația de față, din păcate, temerile noastre se adeveresc, pentru că livrarea acestor tipuri de armament către armata ucraineană poate destabiliza situația de pe linia de contact”, spunea Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rebelii susținuți de Moscova se luptă cu trupele ucrainene în regiunea Donbas încă din 2014, într-un conflict ce a început la scurtă vreme după anexarea Peninsulei Crimeea. Kievul susține că luptele au curmat viața a cel puțin 14.000 de oameni.

Urmăriți B1TV.ro și pe