Rusia „ia probabil în considerare” trimiterea de tancuri T-14 în Ucraina. De ce măsura ar putea să încurce mai mult armata lui Putin

Rusia „ia probabil în considerare” trimiterea de tancuri T-14 în Ucraina. De ce măsura ar putea să încurce mai mult armata lui Putin
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a publicat cel mai recent raport de informații despre criza din Ucraina. Acesta afirmă că Rusia „probabil ia în considerare” desfășurarea unui număr mic din noile sale tancuri de luptă principale T-14 Armata în Ucraina.

Rusia „probabil ia în considerare” desfășurarea  T-14

În decembrie anul trecut, imaginile au arătat tancurile într-o zonă de antrenament din sudul Rusiei – imaginile au urmat zvonurilor instituțiilor de presă ruse pro-guvernamentale care susțineau că tancurile erau pregătite pentru desfășurare, scrie skynews.

Dar orice desfășurare a T-14 este „probabil o decizie de mare risc pentru Rusia”, afirmă ministerul.

În cei unsprezece ani de dezvoltare, programul a fost plin de întârzieri, reducerea dimensiunii planificate a flotei și rapoarte cu probleme de producție.

„O provocare suplimentară pentru Rusia este să își ajusteze lanțul logistic pentru a face față mobilizării de tancuri T-14, deoarece este mai mare și mai greu decât alte tancuri rusești”.

Ministerul adaugă că, dacă Rusia va desfășura tancurile, aceasta va fi „probabil în principal în scopuri propagandistice”.

Tancul T-14 este echipat cu un sistem de protecție anti-dronă, senzori avansați și drone la bord.

Armura sa de protecție oferă o durabilitate ridicată și este capabilă să reziste la temperaturi extreme.

Urmăriți B1TV.ro și pe