Rusia interzice mitingurile împotriva creșterii prețurilor. Protestele dăunează imaginii „operațiunii speciale”

Rusia interzice mitingurile împotriva creșterii prețurilor. Protestele dăunează imaginii „operațiunii speciale”
Foto: Hepta/Zuma Press / Matias Basualdo.

Autoritățile din Barnaul (Siberia de Vest) au recunoscut că prețurile alimentelor au crescut din cauza războiului și au interzis protestele împotriva acestuia, informează publicația rusă Mediazona.

Tensiunile cresc în Rusia putinistă

Primăria orașului Barnaul a refuzat să aprobe pichetul, explicând refuzul prin faptul că acesta ar putea forma o „atitudine negativă față de operațiunea militară specială din Ucraina anunțată de președinte” în rândul unui număr mare de persoane și duce la „o creștere a nivelului de tensiune” şi „nelinişte publică”.

Totodată, administrația din Barnaul a atras atenția asupra faptului că din cauza războiului din Ucraina prețurile alimentelor crescuseră într-adevăr.

„S-a înregistrat o creștere bruscă a cursului dolarului, s-au introdus sancțiuni anti-ruse, prin urmare, prețurile la unele mărfuri s-au modificat”, a explicat primăria.

Situația economică, inclusiv sancțiunile, a fost numită „o împrejurare extraordinară și inevitabilă”.

„Dacă urmăm logica oficialilor administrației orașului, atunci pichetul „Pentru creșterea prețurilor” ar trebui aparent să formeze o atitudine pozitivă față de operațiunea militară specială din Ucraina”, a comentat filiala Altai a Partidului Comunist al Federației Ruse, care a depus o cerere pentru organizarea mitingului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)