Rusia nu dorește să ia parte la „retorica nucleară” a Occidentului, spune Dmitri Peskov. Reprezentantul Kremlinului a respins informațiile din presa britanică privind un posibil test nuclear rusesc

Rusia nu dorește să ia parte la „retorica nucleară” a Occidentului, spune Dmitri Peskov. Reprezentantul Kremlinului a respins informațiile din presa britanică privind un posibil test nuclear rusesc
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Kremlinul a declarat că nu dorește să ia parte la „retorica nucleară” pe care o răspândește Occidentul, marți, în contextul informațiilor din presa britanică potrivit cărora Rusia s-ar pregăti să își demonstreze disponibilitatea de a folosi arme nucleare în războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Rusia nu dorește să ia parte la „retorica nucleară” a Occidentului, spune reprezentantul Kremlinului

Publicația britanică The Times susținea, luni, că NATO ar fi avertizat statele membre că președintele rus Vladimir Putin este gata să își demonstreze disponibilitatea de a folosi arme nucleare prin efectuarea unui test nuclear la frontiera Ucrainei.

Totodată, The Times susținea că Rusia a mutat un tren despre care se crede că are legătură cu o unitate a ministerului apărării responsabilă cu munițiile nucleare.

Întrebat despre materialul din The Times, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Rusia nu dorește să ia parte la ceea el a denunțat a fi un exercițiu de „retorică nucleară”.

„Presa vestică, politicienii și șefii de stat vestici se angajează în multe exerciții de retorică nucleară în acest moment. Nu dorim să luăm parte la asta”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

Pe 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială – prima mobilizare a Rusiei după Al Doilea Război Mondial – pentru a spori numărul efectivelor de pe câmpul de luptă, context în care avertiza Occidentul că nu blufează când spune că este pregătit să folosească armament nuclear pentru a apăra Rusia.

Rusia este cea mai mare putere nucleară a lumii din perspectiva numărului de focoase, 5.977. Spre comparație, SUA are 5.428, conform datelor transmise de Federația Oamenilor de Știință Americani.

Urmăriți B1TV.ro și pe