Rusia nu va mai furniza informații despre extracția și vânzarea resurselor naturale fosile

Rusia nu va mai furniza informații despre extracția și vânzarea resurselor naturale fosile
Foto: captură YT

CDU TEK, o filială a Instituției Federale pentru Bugetul de Stat „REA” a Ministerului Energiei al Rusiei, a încetat să furnizeze o serie de produse informative lunare pentru o perioadă nedeterminată începând cu 24 iunie, scrie Interfax.

„Conform notificării Departamentului Central al Complexului Combustibil și Energetic, furnizarea următoarelor produse informative a încetat: informații operaționale privind producția de gaze naturale (naturale și petrol) în Rusia de către întreprinderi, consumul de gaze de către industrii în entitățile constitutive ale Federației Ruse.

De asemenea, nu vor fi prezentate nici date despre dinamica pătrunderii planificate și efective în foraj operațional și exploratoriu, prelucrarea primară a țițeiului și producția de produse petroliere de bază la rafinării și fabrici de procesare a gazelor.

A încetat și furnizarea datelor despre prețurile de producător pentru produse petroliere, producția de cărbune pentru cocsificare pe regiuni și grade de cărbune, concentrarea producției pe regiuni, inclusiv cărbune pentru cocsificare, transportul cărbunelui rusesc de către întreprinderile producătoare către întreprinderile cocs-chimice și metalurgice, transportul cărbunelui rusesc către țările din străinătate apropiată și îndepărtată”, a raportat agenția energetică.

Motivul limitării accesului la informații

Aceasta este a doua astfel de decidere, după ce în aprilie s-a încetat furnizarea statisticilor privind dinamica producției de țiței și furnizarea acestuia. Motivul anunțat pentru întreruperea oferirii informațiilor a fost că datele ar putea fi utilizate pentru a pune presiune pe companii și piețe.

„Statisticile din industrie aflate sub restricții sunt destul de sensibile la manipulare, ceea ce pune în pericol activitățile contrapărților CDU TEK”, a spus atunci reprezentantul REA.

Urmăriți B1TV.ro și pe