Rușii ar fi folosit o armă nouă în Ucraina. Cum funcționează noul tip de pușcă electromagnetică

Rușii ar fi folosit o armă nouă în Ucraina. Cum funcționează noul tip de pușcă electromagnetică
Sursa: topwar.ru

Militarii ruși ar fi folosit o nouă armă ăn timpul luptelor din Ucraina. Este vorba despre un nou tip de pușcă electromagnetică anti-dronă, afirmă agenția TASS.

Arma folosită de ruși împotriva dronelor

„Complexele electromagnetice rusești” Stupor „au fost folosite cu succes pentru prima dată în timpul unei operațiuni speciale în Ucraina împotriva dronelor ucrainene”, afirmă sursa citată de TASS.

Prin țintirea unui obiect și apăsarea pur și simplă a unui buton, Stupor blochează semnalul de control între operator și dronă, după care drona ucraineană este neutralizată și aterizează forțat în locul potrivit, mai spune aceasta.

Utilizarea în luptă a unor astfel de puști anti-dronă nu a fost raportată oficial deși ministerul rus al Apărării raportează periodic distrugerea dronelor ucrainene folosind diverse sisteme de rachete sol-aer și sisteme de apărare aeriană, precum și sisteme de război electronic.

Rușii recrutează din închisori și companii voluntari pentru a lupta în Ucraina. Moscova a suferit pierderi mari pe front, iar soldații care încă luptă sunt epuizați. Cum Rusia nu a declarat oficial război Ucrainei, mobilizarea generală nu a putut fi decretată, așa că oficialii apelează la alte metode pentru a-și înlocui forțele epuizate de pe câmpul de luptă.

Voluntari pentru lupta în Ucraina, recrutați din închisorile rusești

Compania militară Wagner, care are legături cu Kremlinul, ar fi oferit deținuților din Sankt Petersburg și Nijni Novgorod bani și posibile amnistii în schimbul a șase luni de serviciu în armată, informează publicația de investigații iStories.

„Rudei mele i s-a spus: ”E foarte dificil să depistezi naziști acolo (în Ucraina), sunt foarte bine antrenați. I-au spus: ”Vei fi în avangardă ajutând la detectarea naziștilor, așa că nu toată lumea se va întoarce”, a declarat ruda unui deținut, în contextul în care unul dintre motivele invocate de Vladimir Putin pentru a invada Ucraina e așa-zisa „denazificare” a țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:07 - Devis Mangia, suspendat de la naționala Maltei pentru comportament sexual neadecvat față de un fotbalist. Presa malteză: Antrenorul italian s-a confruntat cu acuzații similare în România
09:02 - Visarion Alexa: „Soția mea are 40 de ani, dar arată ca de 18”
08:52 - Din 2024 menţinerea dreptului la beneficii sociale va fi condiţionată de obţinerea unei calificări, de angajare şi, dacă e cazul, de continuarea educaţiei
08:50 - Gazprom avertizează că ar putea sista o altă sursă de gaze către Europa
08:41 - Ordonanța din domeniul energiei, adoptată de Senat cu mai multe amendamente. Preț plafonat și pentru Metrorex și biserici. Alte prevederi
08:36 - Buzău: O mama şi doi copii au fost loviți de maşină în timp ce încercau să traverseze printr-un loc nepermis
08:27 - Economia Slovaciei e în pericol de colaps din cauza reșterii costurilor cu energia electrică, premierul vorbește despre naționalizare
08:21 - Protest față de Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat. Un decan intră în grevă și trage un semnal de alarmă: „E inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”
08:21 - A 12-a zi de proteste în Iran: Fiica fostului preşedinte Rafsandjani a fost arestată pentru incitarea populației la revolte
08:08 - Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin: „Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului”