Mercenarii din grupul Wagner au început să recruteze în închisori voluntari pentru războiul din Ucraina

Mercenarii din grupul Wagner au început să recruteze în închisori voluntari pentru războiul din Ucraina
Foto: Twitter / NEXTA

Companiile și închisorile din Rusia au început să recruteze voluntari care să se alăture războiului provocat de Putin în Ucraina, iar  încercările de „convingere” vin din partea  grupului de mercenari Wagner, conform  The Moscow Times.

Aceste eforturi urmăresc ca autorităților militare de la Moscova să refacă forțele epuizate care luptă în Ucraina.

Astfel că,  autoritățile responsabile de recrutare încearcă să atragă voluntari cu oferte pentru „bărbați adevărați” și câștiguri în valoare de până la  un milion de ruble.

Mercenarii Wagner  recrutează în închisori voluntari pentru războiul din Ucraina

Conform unei investigații realizată de iStories grupul de mercenari Wagner a apelat inclusiv la oferte făcute deținuților unor închisori din Sankt Petersburg și Nijni Novgorod,  printre primele orașe ca mărime din Rusia.

Așadar, pentru a-și atinge obiectivul, în schimbul a 6 luni de serviciu militar  le-au promis  salarii ridicate și amnistie.

De asemenea, li s-au promis că familiile lor vor primi  5 milioane de ruble (90.500 de dolari) în cazul în care sunt uciși în Ucraina.

„Rudei mele i s-a spus: ‘Este foarte greu să depistezi naziștii acolo (în Ucraina), ei sunt foarte bine antrenați. Vei fi în avangardă pentru a ajuta cu depistarea naziștilor așa că nu toată lumea se va întoarce’”, a spus un membru al familiei unuia dintre deținuții abordați de mercenarii Wagner.

Conform investigației menționate anterior, în jur de 200 de deținuți s-au arătat interesați inițial de ofertă și iar în final, 40 s-au înrolat.

„Călăul” din gruparea Wagner a fost ucis

Reamintim că în luna iunie, un mercenar rus din Grupul Wagner, despre care se crede că a jucat un rol crucial în împușcarea în masă a prizonierilor de război ucraineni și execuția civililor în regiunea Donbas, ar fi fost ucis.

Vladimir Andonov, în vârstă de 44 de ani, cunoscut și sub numele de „Călăul”, a fost împușcat mortal de către un lunetist ucrainean la Harkov, pe 5 iunie. Informația a fost confirmată și de presa din Rusia, potrivit skynews.com.

Moartea sa a fost confirmată de Zhambal-Zhamso Zhanaev, șeful regiunii în care locuia Andonov, care a vorbit cu ziarul rus Moskovskij Komsomolets.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:22 - „Bă, nu mai da în el, mă!”. Adolescent din Timiș, bătut de părinţii unui alt copil
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”