Rușii fură medicamente și echipamente din spitalele aflate în teritoriile ocupate ale Ucrainei

Rușii fură medicamente și echipamente din spitalele aflate în teritoriile ocupate ale Ucrainei
Rușii iau medicamentele din spitalele situate în teritoriile ocupate. Foto: Pixabay

În teritoriile ucrainene ocupate, rușii fură echipamente și medicamente scumpe din spitale, a declarat miercuri ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Liashko, care a precizat că momentan nu se știe unde sunt duse bunurile jefuite, relatează Ukrainska Pravda.

Situația este dificilă

Viktor Liashko, ministrul Sănătății al Ucrainei, a menționat că situația este critică.

„Rusia nu a deschis niciodată un coridor umanitar pentru ca noi să putem aduce medicamente certificate, cu eficacitate dovedită, care au fost achiziționate din fonduri bugetare și primite de la parteneri ca ajutor umanitar”, a declarat ministrul ucrainean, într-un briefing de presă.

Medicamentele, în special cele antihipertensive și insulină, erau destinate spitalelor și farmaciilor, pacienții le primise în cadrul programului „Medicamente la prețuri accesibile”.

„Din păcate, este imposibil să le cumpărăm astăzi din farmacii. Iar rezervele pe care le-am făcut înainte de război sunt la limită. Primim în mod constant notificări că există probleme în ceea ce privește accesul la medicamente”, a precizat Viktor Liashko.

Lipsă cronică de medicamente

Primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, a precizat că orașul înregistrează un deficit de medicamente pentru pacienții care superă de cancer, diabet, tuberculoză și afecțiuni ale glandei tiroide.

În Herson, medicamentele sunt aduse din Crimeea și Federația Rusă. Ulterior ele sunt vândute fără a fi respectate condițiile de depozitare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest