Salman Rushdie a fost deconectat de la ventilator și este capabil să vorbească din nou, la o zi după ce a fost înjunghiat

Salman Rushdie a fost deconectat de la ventilator și este capabil să vorbească din nou, la o zi după ce a fost înjunghiat
Foto: Captură video

Salman Rushdie e în continuare spitalizat cu răni grave, după ce a fost înjunghiat pe o scenă din New York, dar scriitorul a fost scos de pe ventilator și poate să vorbească, informează BBC.

Autorul de origine indiană a fost operat de urgență vineri, după ce a fost înjunghiat în gât şi în abdomen la un centru cultural, în statul american New York, de către un tânăr. Operația a durat două ore, iar Rushdie a fost conectat la ventilator și nu putea vorbi, a anunțat agentul său, Andrew Wylie.

Scriitorul a suferit leziuni nervoase la braț și răni la ficat

Agentul scriitorului a menționat anterior că „Salman își va pierde probabil un ochi” și că a suferit leziuni nervoase la braț și răni la ficat.

presa internațională a publicat informații potrivit cărora scriitorul a fost scos de pe ventilator și este capabil să vorbească. Agentul scriitorul a confirmat pentru BBC informațiile.

De asemenea, și Michael Hill, preşedintele instituţiei Chautauqua, comunitatea din vestul New York-ului unde a fost atacat Rushdie, a confirmat ştirea pe reţelele de socializare.

„Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator şi vorbeşte! Rugăciunile continuă din partea tuturor”, a transmis Michael Hill, pe contul său de Twitter.

Bărbatul acuzat de atac a pledat nevinovat

Domnul Rushdie s-a confruntat cu ani de amenințări cu moartea pentru romanul său Versurile satanice, pe care unii musulmani îl consideră blasfemiant.

Bărbatul acuzat de atac a pledat nevinovat pentru tentativă de omor sâmbătă și a fost arestat preventiv fără cauțiune.

Hadi Matar, 24 de ani, este acuzat că a alergat pe scenă și l-a înjunghiat pe domnul Rushdie de cel puțin 10 ori în față, gât și abdomen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal