Sancțiuni pentru fotografierea buletinului de vot și prezența mai multor persoane în cabină în Bistrița – Năsăud

Sancțiuni pentru fotografierea buletinului de vot și prezența mai multor persoane în cabină în Bistrița – Năsăud

În cursul zilei de duminică, 27 septembrie, ziua alegerilor locale din acest an, două sancțiuni contravenționale, cu privire la procesul de votare. Dintre cele două, una a fost aplicată pentru fotografierea buletinului de vot de către un alegător, iar cea de-a doua pentru prezența mai multor persoane în cabina de votare, scrie Agerpres.

Incidentul privind fotografierea buletinului de vot din județul Bistrița – Năsăud, a avut loc în comuna Rodna. În acest caz s-a aplicat o amendă de 600 de lei, potrivit sursei citate mai sus.

Prezența mai mult persoane într-o singură cabină de votare a fost semnalată într-un dintre secțiile din municipiul Bistrița, iar și în acest caz organele legii au aplicat o amendă de 600 de lei.

În județul Bistrița – Năsăud, polițiștii au primit nouă sesizări privind desășurarea procesului electoral, dar în afara celor două amenzi aplicate, în alte două cazuri aspectele sesizate nu s-au confirmat, iar în alte cinci cazuri verificările sunt în curs de desfășurare, informează sursa citată mai sus.

Ultima oră
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”
19:57 - Mai mulți europarlamentari suspectează Rusia că manipulează prețurile la energie. Eugen Tomac: Am cerut Comisiei Europene să declanșeze o anchetă într-un termen cât mai scurt (VIDEO)
19:46 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
19:33 - Marcel Ciolacu, despre decizia lui Liviu Dragnea de a-și face partid: „O să am maturitatea de a pleca când o să fiu o frână în viitorul PSD”
19:30 - PSD va depune un proiect de lege pentru sprijinirea IMM-urilor. Ciolacu: Românii și firmele românești sunt nevoiți să lupte singuri și cu creșterea prețurilor la energie electrică și gaze
19:26 - Radu Mocanu, unul dintre jurnaliștii bătuți într-o pădure din Suceava: Suntem nemulțumiți de felul în care a fost încadrat incidentul. Am fost jefuiți, iar la Boșutar cred că se poate vorbi și de tortură (VIDEO)
19:11 - Ministerul Culturii: Cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte – deschise cu până la 50% din capacitatea maximă
19:02 - Peste 3.000 de elevi și profesori au fost testați pozitiv pentru COVID-19, după 10 zile de la începutul anului școlar
19:01 - Ludovic Orban, după declarațiile informale ale lui Klaus Iohannis: Pare ceva făcut de echipa Cîțu. Eu nu pot să cred că Președintele României poate să se pronunțe în favoarea unuia sau altuia dintre candidați
18:46 - Accident pe A1. O mașină a luat foc, după ce s-a ciocnit cu un autocar în care se aflau 30 de persoane