Ungaria – Sancțiunile pentru Rusia sunt o armă cu două tăișuri, spune Viktor Orban: „Acesta este doar începutul crizei”

Ungaria - Sancțiunile pentru Rusia sunt o armă cu două tăișuri, spune Viktor Orban: „Acesta este doar începutul crizei”
Viktor Orban, premier al Ungariei și lider al partidului Fidesz. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jaroslav Nov

Ungaria a susținut sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, însă ele vor afecta inevitabil economia națională ungară, a declarat vineri premierul de la Budapesta, Viktor Orban, citat de Reuters.

Premierul Ungariei, Viktor Orban: Sancțiunile pentru Rusia sunt o armă cu două tăișuri

Prima sancțiune care va lovi economia ungară, spune Viktor Orban, este închiderea operațiunilor europene ale Sberbank.

„Sancțiunile au un preț, fiind o armă cu două tăișuri, și vom plăti acest preț pe termen scurt”, a spus prim-ministrul Ungariei, adăugând că guvernul de la Budapesta lucrează pentru a diminua impactul direct al măsurilor luate împotriva Rusiei.

„Acesta este doar începutul crizei”, estimează Viktor Orban, care urmărește să obțină un al patrulea mandat la alegerile parlamentare din 3 aprilie.

Banca Națională a Ungariei a retras licența unității Sberbank după decizia Băncii Centrale Europene de a închide operațiunile europene ale băncii ruse. Depozitele clienților, în valoare de până la 100.000 de euro, vor fi rambursate de către Fondul național ungar de asigurare.

Creșterea prețurilor la energie va aduce o presiune suplimentară pe inflație, iar Banca ungară centrală și guvernul vor trebui să gestioneze situația, mai spune Viktor Orban.

Potrivit premierului de la Budapesta, între 70% și 80% dintre cei 140.000 de refugiați ucraineni care au venit în Ungaria au ales să meargă către alte țări, însă mulți au preferat să rămână, iar Ungaria dorește să le ofere locuri de muncă.

„Am început discuții cu angajatorii… astfel încât cei care rămân să primească un loc de muncă.

Ungaria ar putea să le ofere cazare și să le acopere costurile asociate refugiaților ucraineni timp de trei luni de zile – un beneficiu de care vo beneficia cei care caută un loc de muncă – dar în cele din urmă vor trebui să se angajeze și să își găsească locul în viața ungară.

Federația Rusă se confruntă cu un val de sancțiuni și cu tot mai multă izolare pe scena internațională, ca răspuns la decizia Kremlinului de a declanșa o ofensivă armată asupra Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)
18:08 - Încă un aur pentru România: Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, campioni mondiali la dublu rame masculin