Șase avioane daneze, pregătite să decoleze din Sicilia spre Libia

Șase avioane daneze, pregătite să decoleze din Sicilia spre Libia
Şase avioane de vânătoare daneze F-16 sunt pregătite să decoleze de la baza aeriană Sigonella din Sicilia spre Libia, potrivit locotenent-colonelul Rocco Massimo Zafarana, citat de AFP. "Baza italiană Sigonella...

Şase avioane de vânătoare daneze F-16 sunt pregătite să decoleze de la baza aeriană Sigonella din Sicilia spre Libia, potrivit locotenent-colonelul Rocco Massimo Zafarana, citat de AFP.

„Baza italiană Sigonella are ca misiune să furnizeze susţinere maximă forţelor internaţionale care vin aici pentru operaţiuni inerente crizei libiene”, a declarat el oficialul.

„Ne continuăm activitatea şi baza noastră va oferi susţinere. Nu ştim dacă alte avioane vor ajunge provenind din alte ţări, dar suntem pregătiţi să le primim şi să le oferim tot sprijinul necesar”, a declarat Zafarana

Şeful Guvernului italian Silvio Berlusconi a confirmat la summit-ul de la Paris de sâmbătă că Italia va pune la dispoziţiei, „pentru moment”, bazele militare, fără să exludă o participare mai importantă într-o fază ulterioară.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)