Savanții britanici, în căutarea voluntarilor pentru testarea vaccinurilor. Oamenii vor fi infectați cu COVID-19, în numele științei

Savanții britanici, în căutarea voluntarilor pentru testarea vaccinurilor. Oamenii vor fi infectați cu COVID-19, în numele științei
Foto: Pixabay.

Specialiștii din Oxford sunt în căutarea voluntarilor care se vor oferi să se infecteze cu COVID-19. Prin acest demers, savanții vor să mărească eficiența vaccinurilor.

Studiul a fost lansat în aprilie 2021, în contextul în care Regatul Unit a a devenit primul stat care a a autorizat realizarea unor studii pe oameni referitoare la COVID-19. Studiile respective fiind cunoscute ca  „studii controlate privind infectarea umană”.

„Prima fază a cercetării, care se află încă în desfăşurare, se concentrează asupra stabilirii încărcăturii virale necesare pentru declanşarea unei infecţii, în timp ce a doua fază va avea drept obiectiv stabilirea răspunsului imunitar necesar pentru a evita infectarea”, a specificat marţi, 26 ianuarie, Universitatea Oxford, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Voluntarii vor fi selectați printre cei care au o stare bună de sănătate şi sunt la vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Participanții vor rămâne în izolare, timp de cel puţin 17 zile, iar cei care vor dezvolta simptome vor primi tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali Ronapreve, produs de Regeneron, relatează sursa citată.

Savanții sunt la un pas de a stabili încărcătura virală minimă care ar garanta că jumătate dintre persoanele expuse dezvoltă forme asimptomatice sau uşoare de COVID-19.

Descoperirile ce vor fi făcute în urma studiului vor ajuta ca dezvoltarea viitoare a vaccinurilor să devină mai rapidă şi mai eficientă, se mai precizează în comunicat, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina