Scafandrii au găsit Palatul scufundat al Cleopatrei, regina Egiptului. Au intrat în el şi au fost uluiţi de ce au văzut

Cleopatra a fost ultima regină a Egiptului. Era cea mai faimoasă regină din antichitate al cărui nume semnifică “glorie tatălui”, o femeie cunoscută pentru puterea sa legendară de a seduce pentru a-şi realiza ambiţiile. Toate sursele antice o denigrează, fiind prezentată ca o regina târfă şi criminală.

Relaţia romantică dintre Cleopatra, ultima regină a Egiptului, şi generalul Marc Antoniu, a devenit cea mai cunoscută telenovelă din istorie.

În anul 51 i.en., Ptolemeu al XII-lea a murit. Ptolemeu al XIII-lea, la cei 10 ani ai săi, a fost încoronat ca faraon alături de sora şi soţia sa Cleopatra care avea 18 ani . Domnia acestora a început catastrofal:criză economică, foamete, seceta produsă de inundaţiile deficitare ale Nilului, războaiele politice de la curte dintre Cleopatra şi Ptolemeu care nu voiau să-şi împartă puterea.

Au găsit oraşulHeracleion

Oraşul Heracleion a fost ridicat în jurul secolului VIII î.e.n. pe o margine a râului Nil, în apropiere de Marea Mediterană. Numele lui provine de la legendarul Hercule (Heracle, în greaca veche, cel mai cunoscut erou din mitologia greacă care a devenit ulterior zeu), despre care locuitorii oraşului antic credeau că a vizitat această zonă.

Într-unul dintre templele acestei metropole plină de viaţă la apogeul ei, Cleopatra a fost încoronată regina Nilului.

Scafandrii au găsit în Heracleion, un oraş antic egiptean aflat acum sub ape, artefacte de mare valoare, precum rămăşiţe ale unui templu antic de mari dimensiuni, bijuterii din aur, monede, dar şi o piesă lipsă dintr-o ambarcaţiune ceremonială, potrivit unui anunţ făcut de Ministerul Antichităţilor din Egipt.

De ce a ajuns oraşul pe fundul apelor?

Altfel, palatul era modest. Pardoseala era compusă din marmură din sec. al III-lea î. Hr. şi au fost găsite mai multe artefacte antice. Potrivit cercetătorului Ashraf Abdel Raouf, implicat în expediţie, au mai fost descopeire ceramică, monede de bronz şi obiecte mici.

Datorită unei bune tehnici de datare, oamenii de ştiinţă au stabilit că aşezarea subacvatică fusese construită cu cel puţin 200 de ani înainte de naşterea Cleopatrei. Asta poate indica faptul că regina Cleopatra a moştenit palatul, nu l-a construit.

De ce a ajuns oraşul în adâncuri? Cercetătorii cred că, la câteva secole după încheierea domniei, a avut loc un cutremur puternic, care a dus la un tsunami ce a scufundat oraşul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:37 - Premierul Marcel Ciolacu: „Continuarea marilor investiții publice în infrastructură este prioritatea pe care o urmărim până la finalul mandatului”
11:20 - Surse de la Guvern, după victoria lui Călin Georgescu din primul tur: România a pierdut 1 miliard de euro din cauza crizei politice. Riscăm să ajungem să nu putem plăti pensii și salarii. PNRR, blocat până la lămurirea situației cu pensiile militare
11:12 - Economiștii critică dur măsurile promovate de Călin Georgescu: „Ar mai veni cineva la noi în țară să investească, să deschidă firme, să creeze locuri de muncă?” (VIDEO)
11:07 - Călin Georgescu, vizat de o plângere penală! E acuzat de un om de afaceri că l-ar fi păcălit cu un milion de euro
11:06 - Analiză Politico: De ce ar putea prezidențialele românești să zguduie NATO
10:39 - Care este orașul din România în care va ninge 5 zile neîncetat de Crăciun
10:34 - Vasile Bănescu: Patriarhia Română va avea în continuare o atitudine pro-europeană. Tăcerea incriminată în această perioadă nu va continua până la capăt. Preoții care au greșit vor trebui cercetați (VIDEO)
10:29 - NATO avertizează cu privire la noi acte de sabotaj grave şi atacuri cibernetice. Care vor fi principalele ținte
10:15 - Vasile Bănescu, despre discursul lui Călin Georgescu: Faptul că cineva ajunge să debiteze faptul că primește mesaje direct de la Iisus Hristos ar trebui să pună pe gânduri pe orice om cu o minimă rațiune (VIDEO)
10:05 - Vasile Dîncu: „Conducerea PSD nu-l susține pe Călin Georgescu”