Scholz comentează refuzul Kievului de a-l primi în vizită pe Frank-Walter Steinmeier: „Este un pic deranjant”

Scholz comentează refuzul Kievului de a-l primi în vizită pe Frank-Walter Steinmeier: „Este un pic deranjant”
Cancelarul german Olaf Scholz a participat la o petrecere unde s-a consumat "drogul violului"

După ce Zelenski i-a refuzat vizita președintelui Germaniei în Kiev, cancelarul german Olaf Scholz a spus că gestul este „deranjant” și „mai mult decât supărător”.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier plănuia să viziteze miercuri Kievul, însă președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky nu a vrut să-l întâlnească. Steinmeier este considerat unul dintre politicienii germani care în a strâns legături cu Rusia în ultimii ani.

Scholz, după refuzul Kievului: „Este mai mult decât supărător”

Olaf Scholz a comentat refuzul Kievului de a-l primi în vizită pe președintele german, susținând că este mai mult decât „supărător”.

„Preşedintele (Steinmeier) ar fi dorit să meargă în Ucraina şi să-i facă o vizită preşedintelui Zelenski”, a spus Scholz.

„Ar fi fost bine să-l primească. Nu doresc să comentez mai mult. Este un pic deranjant, ca să o spun politicos”, a adăugat cancelarul.

„Suntem ţări aliate şi ar fi fost un semn bun dacă Steinmeier ar fi mers la Kiev împreună cu alţi şefi de stat”, a declarat el postului de radio Deutschalndfunk, apreciind că decizia părţii ucrainene este „complet de neînţeles”, potrivit Digi24.

Steinmeier, criticat pentru apropierea de Rusia

Războiul în curs din Ucraina va fi în fruntea agendei, când Frank-Walter Steinmeier se va întâlni la Varșovia cu omologul său polonez, Andrzej Duda. Președintele german a fost recent criticat pentru apropierea de Rusia.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit marți la Varșovia, Polonia. Potrivit Biroului Președintelui Federal, vizita este menită să ilustreze faptul că germanii și polonezii stau împreună de partea Ucrainei după ce Rusia și-a invadat vecinul pe 24 februarie.

El era așteptat să viziteze capitala Poloniei la sfârșitul lunii martie, dar călătoria a fost anulată după ce soția sa, Elke Büdenbender, a fost testată pozitiv cu coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe