Scoţia: Mii de pasageri blocaţi în aeroporturi din cauza norului vulcanic

Scoţia: Mii de pasageri blocaţi în aeroporturi din cauza norului vulcanic

Din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia vulcanului islandez Grimsvotn mii de pasageri au rămas blocaţi, marţi dimineaţă, în Scoţia, în timp ce mai multe companii aeriene precum British Airways, KLM, Aer Lingus li Easyjet au fost nevoite să-şi întreurpă zborurile cu plecare sau către Scoţia, relatează AFP.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a plecat mai devreme decât prevăzuse din Irlanda către Londra, unde efecutează o vizită oficială până joi.

Potrivit autorităţii britanice pentru reglementarea traficului aerian National Air Trafiic Services (NATS), norul de cenuşă vulcanică urmează să traverseze Scoţia marţi între orele 6:00 şi 12:00 GMT.

Aeroporturile din Glasgow şi Edingurgh au fost afectate în timpul nopţii, urmând ca cele din Aberdeen şi Inverness să fi de asemenea perturbate.

Potrivit buletinului, aeroporturile din Marea Britanie funcţionează normal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”